Lavender bukan sekadar pewangi tandas

12:39 PM

Assalamualaikum dan hye semua.

Kalau dulu lavender selalu dikaitkan dengan bahan pencuci. Ada akak ofis ni siap cakap kalau dengar nama lavender je dia teringat kat pencuci jamban. hahahaha.

Atia sendiri tak familiar sangat dengan lavender. Tak tau pon bau lavender ni macam mana. Yang tau cuma pewangi kereta. Tu pon atia tak boleh masuk bau dia. Sebab sakit hidung bila bau. Jadinyer memang tak pernah beli pewangi lavender.


Selain menjadi pewangi, lavender rupanya banyak kegunaan dia. Seriusly tak sangka. Bunga secantik lavender tu banyak manfaat dia. Ingat sebagai hiasan je. 

Sambung cerita macam mana atia tertarik dengan Essential Oil Young Living. Ada satu hari ni tetiba Atia diserang allergik. Terkena getah mangga gara2 pergi kekah kulit mangga dengan gigi. Punyela pemalas nak potong dengan pisau. Alaaa mangga kecik je pon. Jadinya habis gatal2 sekeliling muka terutama sekali bahagian mulut. Tangan pon terkena sekali. 

Bila kak Farhana nampak dia pon mula meracun katanya elok kalau Atia pakai lavender. Masa tu la terpikir untuk masukkan lavender dalam senarai essential oil yang Atia nak cuba. So bermula la pengalaman Atia dengan Essential Oil Young Living.

Sebelum tu cuba bau sendiri bau essential oil lavender ni. Untuk pertama kalinya Atia boleh tahan bau lavender. Pertama kali jugak kenal macam mana bau lavender. Tak sekeras bau lavender yang Atia bau kat pasaran. Seriusly lain sangat2.


Atia mulakan dengan tiga basic essential oil ni. Macam mana Atia guna? Nanti Atia share kat entry seterusnya. huhu..

Nanti Atia sambung cerita lagi na.

Entry berkaitan :

Will be continued..




You Might Also Like

0 komen dari peminat setia