Monday, November 17, 2014

favourite novelist.. huhu..


suka jalan sorang2 dalam mall dah memang lama menjadi hobi aku. kalau dulu terhad kat AEON Bukit Tinggi je. tapi sekarang sejak dah mula bekerja aku dah mula meluaskan sayap ke shopping2 complex atau mall yang laen. antaranyer Alamanda ngan The Store Sungai Buloh.

semalam aku berpeluang pulak jalan sorang2 dalam nu sentral. shopping mall yang baru bukak kat sebelah KL Sentral tu. kalau ikutkan belum totally bukak. tapi ramai jugak yang dah mula shopping dalam tu. jalan punya jalan terjumpa MPH bookfair. dalam hati dan fikiran dah mula bermain sama ada nak carik buku tu ke tak. duit punya pasal aku jadi serba salah nak beli ke tak nak. sebenarnyer aku tengah mencari novel Sunan Nanggroe Sang Kembara karya Ramlee Awang Murshid. kalau boleh aku nak beli dengan harga diskaun. sebab ekonomi aku sekarang ni agak terbatas.

tengah2 duk mencari jumpa la buku karya novelis kegemaran aku ni. tapi kenapa satu buku je. aku pon tanya akak yang menjaga kat situ. katanyer yang tu je ada promotion. masa tu aku tak perasan lagi poster ni.


aku kehulu kehilir duk mikir nak beli ke tak bila dah ternampak poster ni. bukan senang nak dapat peluang macam ni. tapi ekonomi aku agak kritikal. memang aku dalam dilema masa tu. last2 disebabkan aku fikir peluang ni mungkin takkan datang lagi, jadi aku pon rela berkorban apa yang ada. sisa2 duit yang ada aku korbankan demi secebis kenangan. ngeeeee~


yeah..!!! akhirnya aku berjaya tambah koleksi. koleksi yang tak ternilai. heeeee~


kebetulan 4 November haritu merupakan hari lahir beliau. jadi dikesempatan itu pihak MPH dan keluarga penulis ni adakan suprise parti untuk beliau. rezeki aku haritu dapat makan kek. hehe..


nanti bila dah abes baca buku tu insyaAllah aku akan keluarkan review. huhu..

lebih baik tersalah ampun dari tersilap hukum.. ^_^




Wednesday, November 12, 2014

Kami buddiest takkan terpisah..


Walaupon lama tak jumpa tapi kami tetap bersahabat. aku rindu giler kat dorang. lebih setahun berlalu. masing2 dah ada title masing2. aku jer yang belum nampak lagi. InsyaAllah one fine day. huhu..


Friend forever and ever..



Tuesday, November 11, 2014

Selamat Pengantin Madu


Yes aku belum kahwin lagi. even pakwe pon tak de lagi. tapi tak semestinyer aku tak layak untuk bercerita pasal 'MADU'. tak de kaitan dengan madu yang manis tu. sebab yang ni aku sendiri tak tau rasa dia macam mana. ngeeeee~

masa aku duduk buat kerja kat dalam Perodua dulu aku dihujani banyak soalan. yang peliknyer soalan yang tak de kaitan lansung dengan aku yang belum kawen ni.

kenapa ye perempuan tak suka di 'MADU'..??
kenapa perempuan ni tamak sangat tak boleh nak share suami..??
kenapa perempuan tak nak dikurniakan 'Payung Emas'..??

masa tu aku terkedu tak tau nak jawab macam mana. seorang suami pon aku belum ada. ni kan pulak nak pikir pasal 'MADU'. ada ke patut tanya soalan macam tu kat aku. memang tak tau la aku nak jawab camner.

tapi sebenarnyer jawapan ada dari dua pihak. pertama dari pihak isteri yang dirampas suaminya dan yang kedua dari pihak isteri yang merampas suami orang. bagi aku dua2 ada sebab masing2 untuk marah atau merampas. ya, memang jodoh dan maut ketetapan Allah. tapi sebagai manusia yang serba kekurangan kita tak boleh lari dari rasa dikhianati dan juga mengkhianati.

tolong la jangan tanya aku kenapa perempuan tak sanggup dimadu. aku rasa aku masih belum layak untuk jawab soalan2 tu dan aku juga tak layak untuk mengadili siapa yang betul dan siapa yang salah dalam soal bermadu ni. jadi janganla bagi aku soalan cepu emas yang macam ni. tension kot. siapa jer yang sanggup berkongsi suami. adeih.



Madu memang manis tapi kadang2 ada kelatnyer.. huhu..


Monday, November 10, 2014

Redha bukan bermaksud aku menyerah..


Aku suka menulis. menulis atas dasar suka2 walaupon belum tentu ada yang nak baca. aku suka bercerita walaupon tak ramai yang mendengar. jadi blog ni menjadi tempat aku meluahkan semuanya. tapi aku seorang yang malas menaip. jap bukan malas tapi kadang2 bila tangan dah ada atas papan kekunci tetiba kepala otak aku jadi blurr. tak tau nak tulis apa. padahal sebelum tu banyak benda bermain dalam kepala. susah sebenarnyer nak jadi penulis blog ni. heeeeee~

apa2 pon aku dah mula redha dengan ketentuan Allah keatas diri aku. tak semestinyer kau belajar tinggi2 then keluar2 je boleh terus jadi kaya. sebenarnyer tu baru permulaan untuk semua benda. jadi nak tak nak aku kena berusaha lebih kuat untuk capai apa yang aku hajati. duit RM10 dalam satu hari belum tentu boleh dapat tapi RM1000 kalau salah guna tak sampai 1 minit boleh habis macam tu je. sabar jela.


aku masih mahu tersenyum seperti dulu. yang sebenarmya aku mahukan diri aku yang dulu. selalu ceria walaupon banyak masalah melanda. sentiasa berfikiran positif. bukan macam sekarang asyik risau je tentang masa depan. mungkin perubahan ni berlaku sebab aku sudah mula matang dalam memikirkan soal masa depan. aduhai cepat betul masa berlalu.

Ya Allah hanya padaMu aku menyembah dan hanya padaMu aku mohon pertolongan. kuatkanla diriku dalam menjalani kehidupan ini. tunjukkanlah padaku jalan yang benar. janganlah Kau pesongkan hatiku setelah Kau berikan Hidayah padaku. sesungguhnya Engkau lah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

Welcome Future..^_^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez