Monday, August 29, 2011

ucapan Selamat Hari Raya dari Gadis Melayu

sempena hari raya yang bakal menjelma nie, aku pown nak jugak amik kesempatan yang ada nie untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kat semua yang kenal aku secara lansung atau tidak lansung. minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau aku ada buat silap atau salah kat korang sama ada secara sengaja atau pown tak. aku pown manusia biasa yang tak boleh lari dari melakukan kesilapan. 

terima lah kad raya yang tak seberapa dari aku nie. nak pos banyak2 tak mampu.


Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin..^_^

Nuffnang Celebrates BlogDay!

sempat lagi rasanyer untuk aku turut serta dalam acara nuffnang nie.



Blog Day was created with the belief that bloggers should have one day dedicated to getting to know other bloggers from other countries and areas of interest, and Nuffnang is proud to be celebrating the 6th Blog Day on 31st August 2011!
On Blog Day, bloggers will post a recommendation of 6 new blogs, and this way, everyone will find themselves discovering new, previously unknown blogs thanks to the viral effect of social media. Sounds great, doesn’t it?

jadi aku dengan besar hati memilih blog2 di bawah nie untuk direkomen ke nuffnang sebagai blog favourite aku.

belog cik aish


blog yang mengisahkan liku2 kehidupan seorang wanita yang sangat comel dan ceria yang menggelarkan dirinyer sebagai cik aish. seorang penggemar cokelat macam aku jugak. kadang2 bila masuk blog dia tetiba rasa nak pergi kat peti ais amik cokelat. kalau ada la. hehehe..

mula jumpa blog nie masa tue tengah frust menonggeng putus cinta. besfrenz aku, alia yang jumpa dulu blog nie. dia suggest kat aku sebab bagi dia blog nie memang best. walaupown alia bukanla seorang blogger. bila baca ape yang tertulis dalam blog nie buat aku sedar hidup nie sebenarnyer memang banyak cabarannyer. tapi kita sebagai manusia kena pandai mengatasinyer dengan akal bukan emosi. ape pown hidup memang sedap macam makan cokelat. 



blog yang yang tidak serius dimiliki oleh sekacak bergaya bernama zack zukhairi. telah berjaya membuatkan ramai orang tak senang duduk sebab sentiasa menanti update dari beliau. beliau tergolong antara blogger yang sangat2 famoz.

blog nie aku dah lama jumpa. sebelom aku jadi blogger tegar lagi. suka baca blog nie sebab bahasa yang digunakan sangat sempoi dan senang paham. panjang mana pown entry tetap jugak nak baca sampai habis. banyak mengisahkan kisah2 pemilik blog dari beliau kecik sampai la sekarang. paling suka baca pengalaman beliau sebagai seorang pelajar Malaysia yang berjaya melanjutkan pelajaran ke Jepun. teringin jugak nak ikut jejak langkah beliau. 



blog santai yang sangat santai. banyak megeluarkan entry dalam bentuk flash. blog milik seorang jejaka jambu yang menggelarkan diri sebagai ayeem jemain.

masa mula jumpa blog nie rasa sangat teruja sebab first time jumpa entry dalam bentuk flash. aku nie agak buta komputer masa tue. tak tau pasal flash2 nie. masa matriks dulu pernah belajar. tapi tak sangka dengan flash boleh buat macam2. banyak mengetengahkan fakta yang agak masuk akal walaupown tak tercapai dek akal. macam mana tue..?? kalau nak tahu cer try masuk blog nie dan rasakannyer sendiri. hehehe..



blog yang tak bertema tapi banyak mengetengahkan entry sempoi untuk tatapan umum. banyak fakta dan jugak benda2 baru boleh didapati dari blog nie. fakta2 yang sangat berguna dan boleh diterima akal. 

blog nie bukan sekadar mengeluarkan fakta2 yang ada di dalam Malaysia jer. tapi luar negara pown ada. terdapat jugak gambar2 menarik yang mungkin kita sendiri tak pernah terpikir benda tue wujud kat dunia nie. nama goblog diamik dari perkataan jawa goblok yang bermaksud kurang pandai. tapi bagi aku pemilik blog sebenarnyer sangat2 pandai sebab berjaya mengeluarkan entry yang sangat2 menarik. 



blog milik seorang ibu muda bernama safiyyah osman. selalu jer senyum sorang2 bila baca blog nie. sebab pemilik blog nie sweet sangat. walaupown masih lagi bergelar seorang pelajar, beliau masih dapat menjalankan tanggungjawabnyer.

mula jumpa blog nie masa aku join contest pemilik blog I love myself contest. masa tue beliau masih lagi bertunang. suka giler bila scroll jer bawah blog nie ada perancangan untuk majlis perkahwinan beliau. sangat2 teratur. sejak tue aku mula menjadi pembaca blog nie. tak sabar nak tunggu kehadiran baby beliau ke dunia nie. mesti comel. blog nie buat aku rasa sekarang jugak nak kawin. tapi masalahnyer sapa nak kawin ngan aku..?? ngeeeee~


kisah seorang gadis melayu

blog milik seorang gadis melayu bernama atia. mula berblog dari zaman matriks lagi. tapi mula aktif berblog awal tahun nie. mengisahkan kehidupan beliau sebagai seorang anak, kakak, dan sahabat.

yup ini adalah blog aku. aku senaraikan jugak sebab memang blog nie antara blog favourite aku. aku suka baca balik semua penulisan aku. sebab ape yang aku tulis kat blog adalah kenangan yang mungkin takkan berulang lagi. tapi sekali sekala nak ingat balik tak salah. selalu senyum sorang2 bila baca blog nie. kenangan terindah yang takkan dilupakan dan akan sentiasa diabadikan dalam blog yang tak seberapa nie. hidup bukannya selalunyer indah.

blog day...!!!!!


Sunday, August 28, 2011

subjek kejuruteraan elektrik semester 1 11/12

alhamdulillah setelah lapan jam bertungkus lumus. sampai tak tidor malam. aku berjaya mendaftarkan diri untuk menjadi pelajar UMP tegar. sampai bila dah dapat tidor pengsan sampai ke petang. naseb baek tak terlajak solat Zohor. hehehe..

aku berjaya daftar 17 jam kredit. jadual memang jangan cakap la. memang pack giler. bayangkan 3 subjek ada lab. memang power la kan. dah nama pown student major power. nak buat macam mana. aku antara pelajar bertuah yang kena repeat subjek microprocessor. mengadap la lagi nombor2 pelik tue. adoyai.

1011000001000010000100011111

kalau korang sanggup tak berhadapan dengan nombor2 kat atas nie..??

nak buat macam mana dah bertuah sangat. repeat jela. memang tak de istilah maen2 la sem depan. sebab semua subjek memang though2. lagi2 aku dah mula kena fokus dengan subjek major aku iaitu power system. pasal V=IR lagi ke..?? adoyai..


bila teringat balik ragam2 budak2 UMP tahun tiga semalam nak tergelak pown ada. termasuk aku sekali jadi orang gila duk tukar2 status fb macam2. kat dalam group pown ramai duk melepaskan tension. memang ramai tak puas hati dengan sistem baru nie. tapi nak buat macam mana. terima jela seadanya.

V always equal to IR forever..

berita terkini: pelajar UMP tahun 3 jadi zombie.

UMP: hampir semua pelajar tahun tiga Universiti Malaysia Pahang telah mengonlinekan diri malam tadi. semuanyer pakat untuk mengorbankan masa tidor masing2 gara2 pendaftaran subjek untuk semester depan dengan rasminyer dibuka tengah malam tadi. tapi masalah timbul apabila portel registeration dibuka yang keluar benda nie.


bila dah dapat masuk jadi macam nie la pulak.


menurut pelajar kejuruteraan elektrik sistem kuasa, Maizatul Khiftia , beliau telah beratus kali merefresh page registration nie dari pukul 12 tengah malam tapi sampai ke pukul 7 pagi masih belom dapat menyelesaikan proses pendaftaran. yang dapat hanyela nie jer.


akhirnyer beliau dengan pasrahnyer menarik diri. kerana kepala otak beliau turut ikut jem. tak dapat nak buat ape dah. aish..

tak cukup lagi 5 jam kredit tue. adoyai...>_<


Saturday, August 27, 2011

manfaatkan masa2 single

tadi aku pergi jusco. teman adik aku kononnyer dia ada reunion. tapi aku tak join pown reunion dorang. aku amik keputusan jalan sorang2. sampai2 jer jusco benda pertama aku buat pergi panggung wayang. usha cerita ape yang best.

tetiba rasa teringin nak tengok wayang sorang2. seumur hidup aku belum pernah lagi aku buat benda tue. jadi aku pown amik keputusan beli tiket untuk tengok cerita cars 2 3D. first time jugak sebenarnyer tengok 3D.

sebelum masuk pawagam sempat la aku shopping sikit. aku beli pendrive, lip ice ngan eye liner. lip ice ngan eye liner yang aku ada sekarang dah selamat dijahanamkan oleh adik aku. nak tak nak terpaksa beli baru. adoyai. sempat jugak beli cokelat kit kat ngan air asam jawa bekal untuk buka nanti.

masa masuk tue boleh pulak deret tempat aku tue betol2 ada aku dan sorang mamat nie. kalau ikut seat aku kena duduk betol2 sebelah dia. tapi memang tak la. aku selang kerusi dengan dia. hehehe..

memang tak ramai yang tengok wayang masa tue. yela dah nak dekat masuk waktu berbuka. start pukul 5.45ptg. konfem2 la habis 7.30 ye dak. tapi aku gamble jer sebab pikir mesti semua restoran penuh. malas la nak ramai2 orang nie. dah la aku sorang jer.

cerita tue best la jugak. paling aku suka moral of the story. persahabatan lebih mahal dari perbalahan. kalau tak bergaduh bukan kawan namanyer. tapi jangan la pasal benda2 macam nie kita gadaikan nilai persahabatan kita. betol tak.


keluar jer dari wayang aku pergi surau untuk solat magrib. aku bajet tak dela ramai orang sebab mesti dorang tengah sibuk berbuka. tapi andaian aku silap. Ya Allah penuhnyer orang. terpaksa berhimpit nak masuk surau. alhamdulillah walaupown ramai orang aku tak dela terpaksa menunggu lama sangat.

habis jer solat aku terus pergi bahagian restoran. tengah lapor nie. buka puasa dengan cokelat kit kat jer. tapi tak sangka ramai lagi yang belom berbuka. semua restoran orang beratur panjang nak masuk. aku pown dah tak tau nak makan kat mana. naek tingkat atas pown macam tue jugak. last2 aku amik keputusan makan kat rasamas jer. naseb baek ada tempat. fuuuhhh..


ape pown aku enjoy jalan sorang2 kat jusco. bebas nak pergi mana pown. bukan selalu boleh buat macam nie. tetiba teringin lak nak cuba kat Kuantan nanti. tengokla macam mana. huhuhu..

  manfaatkan masa single yang ada. hehehe..



JERUK PELAM

maka tersebutlah kisah memurid tahun 6 purple menyambut hari guru. masing-masing berebut-rebut nak bagi hadiah kat cikgu kesayangan mereka, Ms. Choo (kira-kiranya cikgu mithali le nie).

bila lonceng berbunyi dan waktu Bahasa Inggeris tamat. maka beraturlah memurid tahun 6 purple nak bagi hadiah buat guru kesayangan mereka nie. dari kad berukuran biasa hinggalah kepada kad yang sebesar gajah. ada yang bagi hadiah  selepas bagi hadiah/kad masing-masing mengucup pipi Ms. Choo sambil mengucapkan.

Selamat Hari Guru.

maka tibalah giliran Anita Mui, si ketua kelas. dengan kotak hadiahnya yang bersaiz besar. lain dari yang lain. beriben merah cantik bungkusannya. dengan senyum simpulnya si Anita Mui meminta Ms. Choo meneka apa yang dihadiahkannya. 

teacher clipart

maka jenuhlah si Ms. Choo meneka dari kek sampailah kepada lampu tidur. semuanya disambut
dengan geleng kepala oleh si Anita Mui tadi. tiba-tiba adalah cecair yang meleleh dan menitis dari bucu kotak tu..Ms. Choo segera menyambut titisan cecair tu dan memasukkan ke dalam mulutnya dan merasa. 
"Hummm... masam, cikgu dah tau dah. kamu hadiahkan cikgu jeruk pelam yeak. cikgu suka jeruk pelam tau".

.. Errrrr...sebenarnya cikgu...saya hadiahkan anak KUCING ...

eeuuuuuwwwww.. hihihi..^_^

Friday, August 26, 2011

hari ke 30.. apa yang berlaku?

hari nie dengan rasminyer aku menghabiskan challenge yang terakhir. alhamdulillah semuanya sangat2 lancar. internet pown walaupown kelajuan sekangkang kera masih mampu membantu aku menyiapkan assignment nie. jom tengok semua yang berlaku..

30 days blog challenge
day 23 - dream wedding 19
day 28 - hobi anda 24 
day 30 - hari ke 30.. apa yang berlaku? 26

yes I did it..^_^

dilema seorang pelajar

pelajar baru

sekarang nie depa mesti duk pening kepala nak isi borang bagai. borang PTPTN la, borang asrama la, borang pendaftaran universiti la dan banyak lagi. belom lagi termasuk tang beratoq amik giliran nak buat medical checkup. dah la kena amik x-ray, amik air kencing, periksa satu badan dan macam2 lagi la.

tue baru kat klinik. belom lagi nak pikiaq beratoq kat bank lagi. nak bukak akaun untuk PTPTN. kalau ikut kebanyakan universiti bank islam jadi pilihan. tapi masalah pulak kena pergi BSN nak bukak akaun SSPN. naseb baek la depa ada masa sebulan lebih. kalau masa kami dulu seminggu jer yang dorang bagi untuk kami uruskan semua benda. ish3..

pelajar semasa

duk pikiaq camner nak atoq jaduai. pening kepala dibuatnyer. sebab nie first time kena atoq jaduai kelas sendiri. sebelum nie pihak UMP dah siap atoqkan untuk kami. tinggai pilih kelas ja. tetiba duk jadi lagu nie. dah la tak habaq awai2. kelam kabut dibuatnyer.

kalau ye pown nak ubah format baru, habaq awai2. bagi la taklimat dulu ke. nie tak. bagi semua maklumat melalui memo. dah la panjang berjela. nak baca pown pusing kepala. nak paham satu2. bila tak dapat jugak nak paham tak tau dah nak habaq kat sapa. aish..

pelajar graduate

apasal la pulak tarikh graduasi tetiba postpone. sian kat depa yang dah duk beli tiket bas, tiket kapal terbang satu family semata nak pergi majlis graduasi. tak kira lagi yang dah siap tempah bilik hotel. yela kena tempah awai nanti tak de tempat pulak nak tinggai. tak pasai2 kena kansel semua. Bazir duit ja.

*****************************

aish ada jer la cobaan dan cabaran. semoga aku kuat melalui semua nie. Ya Allah kuatkan hati aku untuk menempuh cabaran dan dugaan yang bakal menimpaku nanti Ya Allah. Amin..

cobaannnnnn..!!!!!

p/s: tengah aku duk tulis post nie, tetiba idea nak tulis dalam loghat utara keluar (tak dela utara sangat) dan kebetulan pulak tetiba roommate aku telefon. Duk bantai cakap kedah la dengan dia sebab dia orang aloq setaq. Hehehe..

Thursday, August 25, 2011

teka teki suka suki.. heeeee~

pagi tadi dapat kiriman pos laju lagi. ibu ngan apak aku dah pelik dah. asyik ada jer barang duk kirim ke rumah. sampai bapak aku bagi amaran jangan duk suka2 shopping online sangat. hehehe..


apakah yang ada dalam sampul kat atas nie..??


kenal tak..?? ape tue..??
ce teka.. hehehe..

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng3.. scroll lagi.. heeeee~
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

dah boleh teka ke tak..?? 

teka teki..^_^

day 29 - siapa anda 10 tahun akan datang?


bermula la sesi untuk berangan. 10 tahun akan datang aku mungkin akan jadi..

seorang engineer elektrik wanita yang berjaya. mempunyai pekerjaan tetap dengan gaji yang beribu-ribu. ada sebuah rumah banglo idaman. kereta mewah. dan hidup dengan penuh kemewahan.

seorang isteri kepada seorang doktor yang hensem. ada dua cahaya mata. seorang perempuan dan seorang lelaki. dua2 sangat2 comel.

mula dah berangan tinggi2. ape pown aku harap sangat cita2 aku untuk jadi seorang engineer elektrik yang berjaya akan tercapai suatu hari nanti. sama2 la doakan kejayaan aku ye..^__^

insyaAllah..





Wednesday, August 24, 2011

day 28 - hobi anda

30 hari cabaran blog

hobi aku macam2.

baca buku.. aku boleh dikatakan ulat buku. pantang dapat buku aku akan baca kadang2 boleh sampai lupa makan minum. ingat lagi masa sekolah dulu aku jadi pelanggan tetap perpustakaan sekolah. sampai kakak yang jaga kat situ kenal aku lagi sampai sekarang. tapi aku hanya suka baca buku bahasa melayu. buku bahasa inggeris aku agak lemah sikit nak baca. hehehe..

kumpul barang.. aku suka mengumpul. kumpul ape jer yang boleh dikumpul. antara barang yang aku pernah kumpul keychain, komik, sticker, hadiah dan banyak lagi. kadang2 sampah pown aku kumpul. janji ada kenangan dengan benda tue. aku pernah simpan air water cooler aku amik kat Sabah masa PLKN dulu. aku simpan dalam almari aku. tapi akhirnya aku amik keputusan untuk buang sebab takut ada pape effect tak elok. huhuhu..

membebel dalam blog.. nie hobi aku yang baru mula tahun nie. hobi yang sangat mencabar sebab hari2 kena perah otak untuk pikirkan ape yang nak dibebelkan dalam blog. kalau boleh aku nak berkongsi ape yang aku rasa dan ape yang aku tahu dengan semua kawan2 aku. mula2 blogging untuk suka2 lama2 jadi hobi dan sekarang tak boleh berenggang dengan blog nie. hihihi..

tidor.. nie aku akan buat kalau dah memang dalam keadaan boring tahap gaban. memang dah tak tau nak watpe dah. tidor la jawapannyer. tak kira masa. tapi aku bukan lah orang yang kuat tidor. tapi sekali aku dah dapat tidor memang susah nak bangun selagi tak de orang kejutkan. hahaha..

makan.. suka makan sampai badan pown makin membulat macam belon. kalau kat UMP boleh la tahan sebab malas nak turun kafe beli makanan. tapi kalau kat rumah memang setiap masa bukak peti sejuk carik makanan ape yang boleh dimakan. hasilnyer pown sendiri boleh nampak la kan. ngeh3..

hanya sekadar hobi.. hehehe..^_^





Wordless Wednesday-12

minggu lepas aku post Wordless Wednesday-11
harinie gambar baru pulak..^_^


nak tau lebih lanjut klik SINI..

p/s: addicted ngan korean drama


Tuesday, August 23, 2011

hadiah cik pulau dah sampai..

bangun2 tidor jer tetiba perasan ada sampul surat kat sebelah. tak berapa sehat harinie tue yang bangun lewat. bukan tiap2 hari ke bangun lewat. ngeeee~


sempat tengok kat nama pengirim. rupanya hadiah dari cik pulau dah sampai. comel sangat2. aku dapat warne purple. cute giler.


betolkan. comel sangat2. siap ada pesanan lagi.


terima kasih cik pulau..^_^

hadiah dari aku untuk pemenang 31 birthday giveaway masih dalam proses pembuatan. insyaAllah akhir bulan nie akan di post.


^____________^

day 27 - makanan dan minuman kegemaran anda


nie part yang paling aku suka. sebab aku memang suka makan. semua benda kau malan. kecuali batu, kayu ngan semua benda yang haram dimakan.

masakan melayu
pajeri nenas
masak lemak tempoyak
daging bistik
telur goreng tomato

western
chicken chop
burger
pizza
lasagna
spagetti

minuman
air perisa oren
ice lemon tea
sky juice
neslo ais

kalau ikutkan banyak lagi. tapi kalau nak senaraikan semua sampai bila pown tak habis. jadi aku senaraikan yang betol2 aku suka. huhuhu.

aku suka makan..^_^

Monday, August 22, 2011

bila ada orang tanye bila nak kawen..??

jawapanku tentang perkahwinan..wink2=D

kenapa lambat? = kerana Allah tahu masa yang terbaik untukku
dah berpunya? = ya.. kerana setiap orang telah ditetapkan jodoh masing2
siapa? = nanti Allah akan perkenalkan kepadaku...
bila? = bila kami dah dipertemukan.. insyaAllah jemput datang ke walimatul urusku nanti...

janganlah selalu bertanya bila orang tu nak kawin.. kerana semua rahsia dia,terletak di tangan Allah... sampai masa Allah akan membongkarkannya..

copy paste dari facebook..^_^

day 26 - 15 fakta tentang anda


  1. lahir kat klang, duduk kat klang, sekolah kat port klang, matriks kat Perak, sekarang belajar kat UMP.
  2. pelajar cemerlang Sekolah Kebangsaan Kampung Pendamar dengan keputusan UPSR 5A
  3. pengawas perpustakaan masa sekolah rendah dan pengawas sekolah masa sekolah menengah
  4. hampir jadi ketua kompeni masa PLKN tapi disebabkan sebutan R yang pelik terpaksa undur diri.
  5. selalu jadi imam surau masa kat sekolah dulu.
  6. binatang yang paling ditakuti sampai tengok pown tak berani ialah ular
  7. dulu masa sekolah selalu jer fail dalam subjek fizik tapi sekarang bakal engineer elektrik. insyaAllah.
  8. pernah dapat 5 kali suntikan dalam masa sebulan sebab penyakit tonsil yang masih lagi ada sampai sekarang.
  9. seorang pendiam masa sekolah dulu. tapi sekarang agak kuat membebel kat blog.
  10. kuat nangis dari kecik sampai sekarang. sampai dapat gelaran mak leleh masa kecik2 dulu.
  11. kalau dah terkena penyakit batuk boleh berlarutan sampai 6 bulan.
  12. pernah pergi tunaikan umrah dua kali masa darjah 3 ngan darjah 6.
  13. seorang yang sangat2 blur. lagi2 bila dalam keadaan letih. sampai selalu kena marah dengan kakak angkat aku masa matriks dulu.
  14. suka kumpul barang. yang pernah dikumpul keychain, sticker, majalah dan komik keluaran gempak starz.
  15. semua negeri kat Malaysia nie dah pergi kecuali negeri Sarawak


pecah rahsia.. adeih..





Sunday, August 21, 2011

nyawa di tarik di bulan puasa..

tetiba aku teringat zaman puasa kat matriks dulu. masa tue pertama kali aku puasa jauh dari keluarga. masa tue baru rasa macam mana seksa tak dapat sahur. kalau dulu bila sahur tak nak makan. sampai ibu paksa makan. ibu akan senduk nasi untuk kitorang adik beradik. sebab tahu kalau kitorang senduk sendiri memang sikit jela.

tapi sekarang bila kat rumah aku akan manfaatkan masa sahur sepenuhnya. dah lama tak rasa nikmat sahur. sebab dah tiga tahun sahur dengan air suam. tak pown tak sahur lansung. tapi rindu pulak kemeriahan bersahur ramai2.

tetiba aku teringat kat arwah Siti. teringat pengalaman berpuasa dengan dia. pergi bazar sama2. berbuka sama. kongsi2 makanan ngan minuman. jaga dia masa dia sakit. menangis masa aku dapat tahu dia tinggalkan aku. menatap wajah dia kali terakhir kat rumah dia. 

walaupon dah tiga tahun berlalu, peristiwa yang berlaku masih terngiang kat fikiran aku. aku takkan lupa semua tue. aku kadang2 masih lagi nangis bila teringat kat dia. aku rindu senyuman dia, suara dia, dan semua tentang dia. tak sangka kawan aku tue meninggal di bulan puasa yang penuh dengan keberkatan.

Siti dah 3 tahun ko tinggalkan aku. tapi sesaat pown aku tak lupakan ape yang pernah berlaku sepanjang kita berkawan. aku sayang ko. aku tau ko pown sayang aku. sebab tue aku takkan lupakan ko. ko la kawan baek aku dunia akhirat. tak de siapa dapat ganti tempat ko sebagai kawan terbaik aku. aku rindu sangat kat ko.

semoga ko sentiasa dicucuri dan dilimpahi rahmatNya.. Al-Fatihah

day 25 - makna disebalik link blog anda


atia-gadismelayu.blogspot.com


atia nama manja aku kat rumah. gadis melayu pulak nama pena aku. pasal ape gadis melayu..?? nak tau klik SINI.

tak berapa sehat untuk terus membebel..>_<





Saturday, August 20, 2011

SEGMEN : BLOG GUA BERAT TAK?


klik kat banner kalau nak timbang berat..^_^

bagi korang la kan, blog aku nie berat sangat ke ok2 jer..??

sekian terima kasih.. hehehe..n_n

dari D dah jadi B.. alhamdulillah..

keputusan akhir subjek semester pendek untuk pelajar UMP dah keluar semalam. berdebar jugak aku nak bukak. yela masa exam electic circuit haritue mana ada aku bukak buku. dah la masa exam tue aku demam.

aku bukan sengaja tak nak study. bukan bajet pandai ke pe. tapi nak buat macam mana perangai buruk aku yang suka study last minit. dibantainyer malam sebelum exam aku demam. memang sah2 la aku tak boleh nak study. masuk exam dengan kepala biol2 lepas telan panadol 2 biji.

tapi masa exam tue buat pertama kalinyer aku jawab exam dengan tenang. dan buat pertama kalinyer aku jawab exam tanpa ada hint atau bantuan dari sesiapa. memang hasilnyer tak dela baik sangat. tapi aku sangat2 puas hati.

subjek elektrik circuit yang dulunya D+ dah naek jadi B. subjek analog elektronik pulak dulunya D dah naek jadi B. syukur alhamdulillah. tak membazir duit keluar untuk buat semester pendek. walaupown harapan untuk dapat A tak kesampaian. tapi aku tetap terima seadanya. sebab tue setimpal dengan usaha aku.

tak sabar tunggu sem baru.. huhuhu..^___^

BEN ASHAARI NAK BLOG DENGAN SEGERA

Santai Bersama BEN ASHAARI

klik pada banner kalau nak join sama..^_^

day 24 - tempat yang paling anda gemari untuk makan


sudah semestinya rumah aku. walaupown tak semewah dan tak sebesar restoran2 yang ada kat luar tue, rumah aku jugak tempat yang best untuk makan. sebab apa ibu aku adalah chef terbaek dalam dunia nie. cakap jer nak makan apa. insyaAllah dia masakkan.

tak payah tukar baju cantik2. makeup tebal2. pakai wangi2. kain batik dengan tshirt biasa pown tak jadi masalah.

tak payah jugak pikir pandangan orang. nak makan guna sudu boleh. dengan tangan pown boleh. takde protokol tetap.

tapi masa cuti jela aku dapat rasa macam tue. dah balik UMP nanti mesti rindu semua tue. 

makin lama duduk rumah makin gemuk la jadinyer.. heeee~





Friday, August 19, 2011

KAMI BLOGGER PRIHATIN

Santai Bersama BEN ASHAARI

klik pada banner untuk keterangan lanjut..


aku sebenarnyer tak tengok pown lagi video atas nie. tak sanggup tengok. tengok gambar yang terpapar pown aku dah rasa ngeri. Ya Allah aku bersyukur sebab dilahirkan di tempat yang cukup segala-galanya.

aku tak mampu nak sumbang dari segi duit yang banyak. tapi aku akan cuba sedaya upaya sebarkan. semoga ada yang akan tampil ke depan untuk menyumbang ke TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA. 

untuk menyumbang bolehla ke link nie:

tue pown nak kecoh.. adoyai.. heeeee~

mesti ada yang pikir napa la aku nak sebok2 pasal distalker awek ex boyfren. lantak dia la. lagi aku untung sebab ada penyumbang trafik.

sebenarnyer ada kesah disebalik stalker aku nie. mulanya aku malas nak cerita dalam blog. tapi tetiba rasa benda tue satu kenangan bagi aku. aku patot catat kat blog. supaya aku takkan lupa. sebab bak kata George Santayana, seorang ahli pemikir Amerika, “mereka yang lupa akan sejarah akan didera dengan mengulangi kesilapan mereka berkali-kali”. hehehe...

aku nie syok sendiri ke..?? mana aku tau dia suka stalker blog aku..??

1. siapa jer nak carik nama mamat tue. famoz sangat ke dia. huhu
2. dah sah2 dia pernah komen entry tue
3. pakwa dia sendiri mengaku kat aku yang awek dia duk stalker blog aku sejak dia jumpa blog aku.

jadi tak dela aku syok sendiri. tapi kenapa aku harus ada rasa tak puas hati..??

apa korang rasa bila blog korang dituduh menjadi sebab ex boyfren korang gaduh ngan awek dia..??

apa korang rasa bila dituduh nak balas dendam..??

apa korang rasa bila dituduh buat fitnah..??

mesti lah marah, geram sedih semua campor adok. tak de niat lansung nak buat semua tue. lagi pown aku ak sangka lansung awek dia stalker blog aku. sebab banyak kali aku tukar URL blog masa tue. sebab tak nak mamat tue dapat kesan blog aku. aku pulak bodoh lupa yang blog nie guna akaun google. mesti la senang nak search. adoyai..

apahal lak ko nak jadikan blog aku nie penyebab ko ngan dia gaduh. dah jelas2 salah ko. siapa suruh menipu. bila terbongkar aku lak dipersalahkan sebab bongkarkan kebenaran. padan muka ko. memang patot pown dia tau perangai sebenar ko.

aku bukan tulis suka2. aku tulis apa yang aku nampak. tak de lansung tokok tambah. fitnah ke tue. macam post aku yang NIE. aku cuma cakap aku nampak dia keluar ngan perempuan laen. tapi takde sebut atau cakap yang perempuan2 tue awek atau skandal dia. 

kalau aku nak balas dendam, aku takkan sesekali cemarkan blog aku nie. ada cara laen yang aku boleh buat. tapi aku tak dela sejahat tue. tapi kalau nak boleh jer. huhuhu.

kadang2 bila pikir balik nak tergelak la pulak. tue la siapa suruh menipu. bila dah terkantoi penat nak betolkan. hidup nie kalau penipuan jadi asas sesuatu benda, jangan harap dapat hidup bahagia. sebab macam mana licik pown ko menipu, satu hari nanti akan terbongkar jugak.

sepandai tupai melompat, akhirnya jatuh ketanah juga..^__^

day 23 - dream wedding


sebenarnyer aku tak pikir pown lagi pasal benda nie. berangan apatah lagi. tak pernah aku bayangkan. bagi aku cukup jer buat kenduri kat rumah. tak berani nak berangan tinggi2.

tapi demi challenge nie aku cuba bayangkan. hehehe..

dream wedding aku- fairytale story cinderella..

nak pakai gaun cantuk macam cinderella. gaun biru kembang dengan tiara kaca. ubah suai jadi gaya muslimah sikit. tak lupa kasut kaca. mesti cantik kan. tapi aku kena la diet untuk kuruskan badan. kalau tak de maknanyer nak pakai gaun macam tue.


kalau dalam cerita cinderella kereta kuda dari pumkin aku lak nak pelamin bentuk pumkin. pelamin warna emas berlangsirkan biru muda. lepatue pelamin tue dipasang kat taman yang sangat indah.

Cinderella and Prince Charming

hanya sekadar angan2..^__^







Thursday, August 18, 2011

bila blog distalker makwe ex boyfren..

distalker makwe ex boyfren. ape korang buat bila jadi macam nie..??
a) marah..
b) geram..
c) terpikir dia nak apa dari sebenarnyer..
d) lantak ko la


untuk a) aku sendiri tak tau nak marah ke tak. sebab bila pikir balik nak marah watpe..?? aku tak rugi apa pown. selagi dia tak tuduh aku bukan2 macam dulu, its ok suka hati ko la nak stalker blog aku.

untuk b) geram tue ada la sikit. aku dah bagi tahu dulu kalau nak stalker blog aku taip url blog aku jer. tak perlu la sakitkan mata aku tengok nama mamat tue kat stat nuffnang aku. adeih..

untuk c) terpikir jugak apa lagi dia nak. sebab kalau dia search guna keyword tue akan keluar post yang sama jer. tak jemu ke baca. ke seronok baca hasil tulisan aku pasal pakwa kesayangan dia tue. grrrrrr..

untuk d) pikir2 balik lantak ko la. yang best nyer trafik aku naik, income pown insyaAllah naik. lain kali kalau masuk lagi kat blog aku tue jangan lupa klik apa yang patot ye. huhuhu..

entahla..>__<

SAYA BLOGGER PRIHATIN

Santai Bersama BEN ASHAARI

klik pada banner kat atas kalau korang prihatin sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez