Friday, November 25, 2011

mr doob google gravity..


unik tak...??

terperanjat jugak aku masa bukak benda nie. ingat kan pe la. rupanyer google saje je buat satu laman web untuk mainkan kita2 semua. heeeeee~

1. search "mr doob google gravity" kat google.
2. lepastue bukak link yang first sekali.
3. lihatlah hasilnyer.
4. hehehehehe.... 

just for fun..^__^

Monday, November 21, 2011

meroyan bila duduk sorang2.. heeee~

nie la hasilnyer bila duduk sorang2 tak tau nak wat pe. muka sememeh baru balik dari kelas softskill dengan pakai contact lens lepastue bajet cun. adoyai sabar jela.


kenangan zaman universiti. lepas graduate nanti mungkin tak dapat lagi buat semua nie. jadikan gunakan masa yang ada sebaiknyer. hehehe..

sabar jela.. ngeeeee~

Sunday, November 20, 2011

review blog by papa to be.. heeeee~

dah lama tak blog aku tak direview. lagi pown sekarang nie dah jarang ada blogger buat segmen2 nie. bila nampak jer kat dashboard abang ujang pemilik blog erti kehidupan nak review blog terus aku rasa nak join. kebetulan internet tengah laju sebab ramai yang tak de kat hostel sekarang nie. aku jer yang terperap kat dalam bilik. heeeee~

kisah seorang gadis melayu

belom layak lagi nak kutuk2 blog erti kehidupan nie. blogger hebat nie. tapi cuma perasan satu benda. header blog nie kadang2 keluar kadang2 tak. tak tau la apa silapnyer. internet kat sini kowt yang bengong. ngeeeee~

apa pown atia terima semua yang akan abang ujang tulis pasal blog atia dengan hati terbuka. terpulang lah nak kutuk ke nak kritik ke. janji ianya boleh buat atia sedar kenapa blog atia nie tak famous macam blog2 orang laen. hehehe..

siap sedia untuk direview.. ^_^

homesick..=(

susah betol nak carik mood berblogging akhir2 nie. banyak betol benda kena buat. report la, lab la, assignment la. tambah pulak dengan kelajuan internet yang boleh buat orang normal jadi histeria. aiseyman bukan sengaja bagi alasan ye kawan2. tapi hakikat. ngeeeee~

ape pown seminggu cuti raya haji hari tue memang aku rasa sangat seronok. sampai rasa tak nak balik. kalau korang perasan seminggu tue aku jarang update. sedangkan waktu seminggu cuti deepavali aku duk pulun update blog. konon bajet asal cuti je nak update. tapi hampeh. heeeee~


cuti hari tue memang busy giler. ibu dah bagi kepercayaan kat aku untuk jadi driver dia. tue yang buat aku macam kera dapat bunga. hepy gila2. sampai tak kesah tengah sakit cirit birit pown duk tahan nak drive punye pasal. nie jugak first time aku pergi klinik drive sendiri. <--- tanda2 jakun sebab dapat drive. hehehe..


yang lagi bestnya aku drive lalu depan sekolah lama aku. semata-mata sebab nak jemput adik aku yang ngada2 tak nak angkat buku teks naik bas. ngade2 betol. sabar jela. lepasnie tak payah la ibu aku bazir duit bayar duit teksi. aku kan ada. hihihi..

nak balik UMP lak aku pulun beli stok makanan sebulan. masa beli2 tue maen beli jer tak pikir lansung camner nak bawak balik. last2 amik kau gila berat beg. nasib baek urusan aku dipermudahkan. asal naik bas jer ada yang baik hati tolong angkat. alhamdulillah.


apa pown sem nie lagi beberapa bulan jer nak habes. kalau ikutkan tak sabar sangat2. takut pown ada. semoga aku dapat lalui hari2 mendatang dengan tabah dan kuat. Ya Allah berikanla aku kekuatan dalam menempuhi semua ini. amin..


hidup kalau tak de dugaan bukan hidup namanyer. heeee~^__^

Sunday, November 13, 2011

dugaan hidup tanda kasih sayang Allah

semester nie banyak betol cubaan dan dugaan. bukan kat aku jer. tapi kat kebanyakan kawan2 aku. walaupown apa yang terjadi kat aku aku rasakan betul2 berat. tapi sebenarnyer ada yang lagi berat dari aku. (bukan cerita pasal berat badan ye di sini. heeeee~)

aku harap mereka2 nie tabah dan kuat dalam menempuhi segala cobaan dan dugaan. anggap semua berlaku ini adalah tanda kasih dan sayang Allah kat kita yang memberi peluang untuk kita merasai kesusahan hidup. hidup hanya sekali. kalau sentiasa bahagia bukan hidup namanya. 

cobaan dan dugaan yang diberi Allah kat semua umatnyer bukan tanda kemurkaanNya. tapi tanda kita nie masih menjadi perhatian Allah. kalau kita dapat perhatian dari manusia kita punya la bangga. tapi kenapa bila perhatian yang kita dapat dari Allah kita harus mengeluh..?? sedangkan ganjaran yang akan kita dapat lebih banyak. 

kalau sebelum nie aku post pasal Elya yang sekarang nie tengah berehat lagi kat rumah. ada seorang lagi kawan aku yang ditimpa musibah. masa dapat tau apa yang jadi kat dia aku jadi sebak. tak sangka dalam usia semuda dia akan terkena benda nie. 

orang yang aku maksudkan Akmal Hakim. dia sekarang menjalani rawatan kanser tulang. mula2 ingatkan dia hanya terseliuh biasa. aku rasa bersalah sebab main2kan dia yang bertongkat dulu. aku ingat kan hanya benda kecik jer. tak sangka rupanya dia kena kanser.

Akmal, I'm sorry..=(

mulanya aku tak berani nak post pasal dia. sebab takut dia marah. tapi tak sangka dia sendiri demand untuk aku post pasal dia. so Akmal this post is special for you.


harap ko tak marah aku songlap gambar ko dari fb ea kawan. heeee~

tengah aku selongkar gambar2 dia untuk carik yang sesuai untuk post nie, aku terjumpa banyak gambar2 cantik. seriusly dia nie memang berbakat jadi model. huhuhu..


harap ko cepat sembuh dan dapat buat aksi2 yang lebih menarik dari kat atas nie. aku ngan semua kawan2 ko kat UMP sentiasa mendoakan ko agar ko cepat sembuh dari penyakit ko sekarang.

sama2la kita doakan kesembuhan dia. amin..

Thursday, November 10, 2011

Bloglist 30 Terpantas Dari Hackers

dah lama jugak tak join bloglist. alang2 dah dijemput oleh hackers. apa salahnyer. menarik jugak. thanks hackers sebab menjemput. huhuhu..



klik kat banner kalau nak join..^_^

Syarat - Syarat:
Letak header Bloglist 30 Terpantas di atas itu.
Letak Tajuk : Bloglist 30 Terpantas Dari Hackers
Beri 5 sebab kenapa mahu letak bloglist anda di Blog Hackers ini.
Sudah siap, letak link anda tersebut di komen entry ini.
Tarikh Tutup : 30 Bloglist tersenarai, tutuplah bloglist ini.
Peringatan : Bloglist ini sah sehingga 3 bulan sahaja.

syarat ketiga tue dibatalkan atas sebab aku pown tak tau kenapa.. heeeee~

Wednesday, November 9, 2011

bila diri terlampau busy...

tak sangka minggu yang sangat2 busy dah pown berlalu. syukur alhamdulillah. walaupown tak sebaek mana pown apa yang aku buat. tapi sekurangnyer aku dapat jugak menarik nafas lega.

kalau ikutkan aku sampai2 rumah jer nak terus update blog yang agak berhabuk nie. tapi banyak kekangan pulak. kebeulan esokknya raya haji. memang tak de peluang la. rasanyer belom terlambat aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya korban.

bapak aku pulak boleh dikatakan tiap2 hari telefon rumah. syukur alhamdulillah bapak aku sehat. semoga dia dapat menyempurnakan haji dengan sempurna dan dapat haji yang mambrur. insyaAllah.

baru hari nie aku free untuk buat apa saje yang aku suka. penat sangat. tapi seronok. sampai kadang2 rasa tak nak balik UMP. nak buat macam mana. banyak tanggungjawab aku kat sana. bak kata ibu aku ko dah masuk tahun 3. dah separuh jalan berlalu. jadi jangan sia-siakan. insyaAllah ibu tia cuba yang terbaek.

seronok jugak sebab ibu dah bagi kepercayaan kat aku untuk drive kereta apak. KIA Carens tue. besarrrr.. punye kereta. mula2 takut la jugak. tapi berlagak kool je depan ibu. alhamdulillah aku dan semua ahli keluarga aku yang menaiki kereta yang aku pandu semua selamat. heeeee~

ihsan pak cik google

ape pown mungkin sem nie aku tak dapat nak aktif sangat berblog nie. pada asal nyer banyak program yang aku dah rancang. antaranya aku nak anjurkan contest kalau follower aku mencecah 1000. tapi mungkin terpaksa disimpan hasrat tue sebab banyak betol aral melintang. lagi pown follower aku tak mencecah lagi angka keramat tue. aish.

aku rindu sangat kat blog nie. hampir setiap hari. tapi nak buat macam mana. dah benda dah jadi. tak boleh nak halang la kan. aku harap sangat aku dapat menempuhi cabaran2 sem nie dengan penuh kekuatan dan ketabahan. semoga Allah tunjuk aku kejalan yang benar. amin..

cobaan....!!!!

What would Puss in Boots do?

puss in the boots watak kucing comel yang tertulis dalam buku cerita masa aku kecik2 dulu. kira lama jugak la watak nie wujud. seekor kucing yang memakai sepasang boot, berjalan dan bercakap macam manusia. sangat unik kan. tapi hakikatnyer dia masih lagi seekor kucing kecil yang comel.

terima kasih kepada United International Pictures Malaysia dan Nuffnang kerana memberi peluang kepada kami ahli2 nuffnanger untuk menyaksikan premiere screening 'Puss In The Boots'.

Puss in Boots

tapi sebelum tue kena jawab satu soalan.

macam mana anda mahu melawan penjahat. bayangkan diri anda sebagai Puss dan Kitty Softpaws.

bukan sesuatu yang senang sebab kedua-dua makhluk nie hanyala kucing kecil yang mampu berkata. tapi kecil2 cili padi. Kitty Softpaws mempunyai kebolehan yang amat luar biasa. iaitu mampu melekakan pihak lawan dengan gayanyer tersendiri. Puss pulak seorang pahlawan kecil yang sangat berani dan pandai bermain pedang.

apabila mereka berdua nie digabungkan. maka dengan senang penjahat dapat dikalahkan. terutama apabila kedua-dua mereka nie mempunyai satu kebolehan menarik hati musuh dengan kecomelan mereka. mereka nie memang comel.

jadi kalau aku sebagai watak dua ekor kucing nie. aku akan bergabung tenaga dan berkerjasama. sebab kebolehan yang ada pada diri masing2 mampu menutup kelemahan yang ada. penjahat pown manusia biasa yang mempunyai kelemahan tersendiri. lagi2 bila hati dah digelapkan dengan ketamakan. lagi senang untuk diperdayakan.

kadang2 untuk melawan kejahatan tak semestinya dengan kekuatan fizikal. kekuatan akal juga mampu untuk menewaskan musuh.lagi pown penjahat bukan pandai sangat. kalau tak tak dela dia jadi penjahat kan. heeeee~

semoga rezeki menyebelahi.. amin..^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez