update untuk bulan ini..

9:00 AM

akhirnyer dapat jugak update. setelah penat bergusti dengan berukband ni akhirnyer dia mengalah jugak. tak padan ngan dah tua tapi kuat melawan. ok kita tutup citer pasal berukband yang dah uzur ni. kita bukak citer baru.

waaaaaa....!!!!!!!!!!

apakah..?? kenapakah..?? gilakah..??

hahaha. sindrom penganggur yang baru nak rasa nikmat menganggur. aiseyman susah jugak nak carik kerja. dekat seratus gak resume dihantar untuk apply kerja. tapi satu pon tak menyangkut. kawan2 semua masing2 dah ada kerja. aku lak duduk rumah melopong. mungkin belum ada rezeki agaknyer. aish.

memang hasrat di hati alang2 belum dapat kerja nak rehat puas2 kat rumah. tapi nak buat camner dah kalau aku tak kerja siapa nak bayar duit kereta.?? aiseyman.

jadi kerja sambilan aku kat rumah buat masa ni ialah... jeng jeng jeng.. boleh tengok la gambar2 kat bawah ni.


dah lama sebenarnyer berjinak-jinak dengan benda ni. mula2 ingat nak cuba buat felt craft ni untuk bagi hadiah kat kawan2. yela mana mampu nak beli banyak2. terpikir nak buat. tak sangka menjadi. alhamdulillah menjadi sumber rezeki. walaupon tak seberapa. tapi lebih baik dari tak de lansung. huhu.

aku masih lagi berusaha mencari kerja. mungkin ini ujian Allah pada aku. aku terima dengan redha tapi tak bermaksud aku menyerah. aku akan cuba jugak carik kerja sampai jumpa.

Ya Allah murahkanlah rezeki aku dan keluargaku. kurniakanlah kami rezeki yang halal. amin...

so kawan2 kalau ada kerja2 kosong dalam bidang electrical engineering roger2 la aku ye. heeeee~


kerjaaaaaaaaa3... aish..

You Might Also Like

2 komen dari peminat setia