tutti frutti buat aku sakit tekak.. huwaa...!!!!

9:00 AM

asalnyer nak update blog kelamarin pasal outing aku ke Kuantan dengan kawan2 sekepala aku. tapi internet lak dia main nyorok2. sabar jela.


yang lawaknyer memo nie keluar masa internet dah sah2 tak de. mana la kitorang nak tau. nasib baek ada berukband. tapi risau jugak sebab ibu belom bayar bil berukband bulan nie. kena tunggu bapak aku balik. bila dah ada pulak kelembapan melanda. memang menguji kesabaran betol.

ape pown mission outing haritue adalah makan, makan dan makan. ombak rindu lansung tak ada dalam agenda. walaupown ada keinginan. tapi terpaksa dilupakan. sebab makan lagi best. hehehe.

destinasi makan pertama kitorang ialah tutti frutti. dahla masa tue Kuantan agak jamp. banyak betol kereta. tak sangka hari jumaat ramai orang. dahla area kedai tutti frutti tue agak sesak. lagi2 bila nak buat u-turn. dahla aku bawak kereta wira. hampir2 tak lepas nak u-turn tempat kecik. tapi tawakal jela. nasib baek lepas. berdebar hati nie jangan cakap la.


aku punya yang ada marshmallow tue. sedap memang sedap. tapi kena pandai pilih la. macam aku aku amik perisa asli, vanila ngan honeydew. sebab aku tak suka masam2. tapi tak sangka pulak yang asli tue masam. lupa pulak nie aiskrim yogurt. mestila yang asli masam kan. alia pulak amik berry, vanila ngan asli. zati cokelat, delima ngan blueberry. aku paling suka topping dia. macam2 ada. 

tapi tak bestnyer lepas makan benda nie lidah aku sakit gila. rasa macam kena sagat jer. yang lagi teruk lagi aku sekarang tengah sakit tekak. aduhai dah lama aku tak kena. tak sangka benda nie boleh buat aku sakit tekak. adeih.

masa keluar je dari kedai tue, masa masuk kereta tetiba aku perasan. alamak..!!! aku kena saman. saman pertama aku. aku kena saman parking tak pasal2. aku tak suka la cara parking kat kuantan nie. nak parking kena beli kupon. kalau macam aku nie yang jarang bawak kereta takkan nak beli kupon sekali banyak. tak ke membazir. kan best kalau macam kat klang jer. masuk syiling jer. konfem tak ramai kena saman. huhu..


lepas jer bayar saman kitorang bertolak ke ECM. pada asalnyer dalam rancangan nak makan kat Johny's. tapi disebabkan tak cukup orang jadi kitorang amik keputusan makan kat Pizza Hut. disebabkan agak kekenyangan kitorang makan ala kadar jer. setakat nak lepas kempunan.


sebelum balik kitorang beli shushi ngan McD bekalan makan kat bilik pulak. masa nie first time beli McD drive thru. agak takut jugak sebab jalannyer sempit kereta agak besar. tapi aku cuba jela. naseb baek tak de kes langgar divider ke pe. heeee..


bila teringat balik makanan2 nie lapar la pulak rasa. nie jela yang dapat kitorang buat dalam waktu yang singkat. apa nak buat banyak benda lagi kena buat. sem nie cepat la habes. dah tak larat nak menanggung kerja2 yang banyak dan tak tau bila la nak siap. aish.

p/s: internet sangat lembab sampai nak menaip post nie pown amik masa dekat setengah hari.
p/s: dah lama tak menaip panjang2. heeee~

makan untuk hidup..^_^


You Might Also Like

1 komen dari peminat setia