Friday, September 16, 2011

cabaran seorang pelajar engineering

lama betol tak update blog. nie gara2 kepenatan dan fedup ngan keadaan internet yang cukup2 makan. nak blogwalking pown terhad. nak bukak blog sendiri apetah lagi. sedangkan aku dah check berat blog aku tak dela berat sangat. sedangkan blog yang ringan tue pown susah nak bukak.


baru jer timbang semalam. baru jer ingat balik UMP nak teruskan hobi blogwalking aku. terbantut dek kerana kelajuan internet yang macam siput babi.

dah la minggu nie jer tiga hari kitorang menderita tak de air. satu kawasan pekan tak de air. nak kencing berak semua duk tahan. sampai kat fakulti baru lepas. sebab kat situ jer tangki air penuh lagi. boleh pulak dibantainyer tangki blok asrama baru bocor. lagi tambah masalah.

kalau dulu masa tak de elektrik walaupown tengah malam kitorang lari gi fakulti. masa tak de air pown macam tue. disebabkan dah tak tahan tak dapat mandi, pukul 12 tgh malam kitorang lari pergi fakulti mandi. aku ingat aku jer yang buat idea giler tue. rupanyer ramai lagi. hehehe..

sem nie agak stress sebab semua lecturer yang mengajar akan mengajar fully english. sebab semua kelas aku ada foreigner. sampai ke lab engineering pown. tension gak. dah la aku kalau dalam bahasa english aku susah nak pick up. lagi2 kalau subjek elektrik. adoyai.

banyak betol dugaan hidup sem nie. tak kira lagi dengan asrama jauh berbatu, ramai orang kat kafe, kelas semua awal pagi. memang kepenatan melampau aku alami. tue yang nak update blog pown kadang2 rasa lemah jer. kalau ada masa free jer tidor la kejanyer. sebab dah tak larat nak watpe dah.

nie la antara cabaran seorang pelajar..>_<

5 komen dari peminat setia:

hira said...

alahai. sabar je la. sama je dengan saya. huhu

misscha said...

okla tu persediaan sebelom melangkah ke alam kerja...misscha g keje pon 6.45 everyday.....

ciNdhaDahniEa said...

sabar jek la... =)

Efa said...

sabar je la yang mampu..hehe..=)

Cik Aish said...

huhu aish pun da jarang nak update skng...blogwalking sikit2 je..bizi :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez