Monday, September 12, 2011

malunyer bila jatuh..

yeah mood nak update tetiba datang bergolek-golek. kalau ikut hati ingat nak update sabtu nie. sebab memang tak de mood lansung. kepenatan agaknyer. tapi sekarang dia datang bergolek dan tangan menari-nari atas keyboard. banyak benda nak cerita nie.

hari pertama

hari pertama kat UMP memang tak sangka aku akan duduk asrama yang paling jauh. dah la lama tak berjalan. duduk rumah jer memanjang. entah macam mana boleh pulak klasmate aku salah bilik. masuk2 jer rumah tengok dia landing dalam bilik aku. macam pelik jer. bila masa aku tukar rumate..?? tak pasal kena berjalan pergi pejabat KK5.

rupanyer ada miss comunication. naseb baekla tukar bilik sebelah jer klasmate aku tue. tapi yang tak boleh belah aku pulak boleh semput sampai2 bilik. tak pasal2 ibu, bapak ngan adik2 aku yang tolong angkat barang. aku pulak dah menonggeng dalam bilik menahan sakit dada. batok tak henti2. sakit giler. adoyai. tue baru jalan sikit. belom lagi pergi fakulti. ish3.

hari kedua

hari pertama lecture boleh tahan la. siap boleh update blog lagi dalam kelas. tapi disebabkan guna henset jer. dapat tulis sikit jer. sebab kecik sangat tulisannyer. tak syok sangat. heeeee~ hari pertama dah mula belajar. memang tak boleh masuk otak la. sebab kepala masih dalam setting cuti lagi. amik masa nak bertukar. bukan setakat dah belajar jer siap ada kuiz lagi. naseb baek la asas jer. huhuhu..

tapi tak sangka naseb aku malang petang tadi. boleh pulak aku jatuh. macam nangka busuk lak tue. dah la jatuh betol2 depan blog junior lelaki. dah tue depan pekerja Indonesia yang tengah lepak kat tapak projek. adoyai. nie gara2 terpelecok lepastue tak dpat balance badan aku buat kuak lentang atas jalan yang banyak batu2. dua tapak tangan aku luka. lutut ngan kaki aku pown luka. kaki tak boleh lurus sebab lutut bukan luka jer tapi bengkak. yang entah pape yang terpelecok kaki kanan tapi kaki kiri yang luka2. menahan kepedihan yang melampau adeih.

harap esok lebih baek dari dari hari nie

9 komen dari peminat setia:

zieyzain said...

harap xjatuh lagi lepas niey,..hati-hati yah jalan =)

gadis melayu said...

zieyzain: terima kasih sebab prihatin kt atia.. terharu.. heeee~

mas saari said...

alalalala...siannya dia! lepas ni hati2 sikit ye!

selamat menempuh semester baru..belajar rajin2 ye!

Cik Aish said...

adusss..atia..camne leh jatuh tu..huhuhu...sadis tul la..

gadis melayu said...

mas saari: terima kasih k.mas.. insyaAllah..^_^

Cik Aish: entahla cik aish.. mse tue time nk mgrib.. tersilap lgkh agknyer.. heeee~

cik pulau said...

ciannyaa tia...
hehehe.
dah bermula la episod pelajar kampus balik..
selamat kembali ke kampus tia,,

Ajeyy Rawk said...

Assalamualaikum .. lama sungguh Ajeyy tidak berblog .. update pun dah lama .. blogwalking blog sahabat2 pun dah lama x buat ..

hehe, jom baca dan komen 2 entry latest dari Ajeyy :

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/diari-hari-raya-aidilfitri-2011.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/nikon-get-together-at-kota-bharu.html


have a nice day gengs :))

Cik Farah said...

sis, hadiah GA da dpt! Sorry sgt late nk gtau..dah lama xupdate blog :(

shafiqabdshukor said...

kesian2...
semangat nak study la ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez