Sunday, September 11, 2011

Cik Cinderella moden

Al-kisah....

Pader satu hari ader seorang budak pompan bernamer Cinderella. Dia tinggal dgn
emak tiri dia dan tiga orang kakak dia punyer
laki... eh salah... kakak tiri dia. Saban hari saban waktu dia kener buli dgn
kakak kakak tiri dan emak tiri dia. Hari hari dia diperintah oleh manusia
manusia yg tak berhati perut nie.


"Cinderella! Amekkan kan aku air esbok!"

"Cinderella! Gosokkan baju aku!!!"

"Cinderella! Pi kasi makan kuder aku!"

"Cinderella! Pi gali perigi!"



Pader satu hari, ader satu majlis tari menari pat istana yg dianjurkan oleh
Kelab Joget Lambak. Putera raja di negara itu hendak memilih jodoh untuk
dijadikan isteri, so dijemputlah sumer anak anak gadis dinegara itu untuk
menghadiri temasya tari menari.

Tiga tiga kakak tiri dia bukan main excited sekali... mak dia pun samer. So
diorang pun preparelah untuk majlis tersebut dgn
harapan mereka akan dipilih untuk menjadi isteri putera raja. Mak dia tak masok
share pasal mak dia muker pecah, so dia hanyer bleh kasi sokongan moral je kat
tiga tiga anak dia nie. Cinderella pun excited jugak, tapi dia tidak dibenarkan
pergi unless dia dah habiskan kerja kerja rumah yg ditugaskan kepadernyer.
Keraner terlalu sangat ingin pergi ke majlis itu, Cinderella berupaya
menyiapkan sumer kerja kerja rumahnyer.

"Ok Emak, sumer sudah habis, Cinderella boleh pergi ke party tu next week ye?"
katernyer dgn nada yg cukup gembira.

Mak tiri dia nie sememangnyer tak mahu dia pergi, hati dia busok keraner dia
tahu Cinderella memang jambu. So di perintahkannyer lagik untuk terus bekerja.



"Oh ko dah habis ye? Ok sekarang ko cat rumah nie, lepas tu ko pasang
cornice letak downlight siket, pastu buat kabinet, pastu buat wiring, kalo dah
siap baru ko bleh pergi" perintah mak tiri dia.

Cinderella kecewa, dia tahu there's no way dia bleh buat sumer kerjer kerjer tu
by next week, dia boring, duduk termenung sambil terisak isak menangis. Tetiber
Fairy Godmother dia turun dari kayangan.

"Aper pasal ko bersedih Cindy?" tanyer fairy godmother

"Sedih ah... takleh pergi party unless sumer kerja kerja nie siap" jawab
Cinderella.

"Lerr buat lah kerjer tu... maner tahu kalo sempat"

"Maner bleh sempat.... nak jalan pi shopping bebarang lagik, abih nak buat
lagik... jalan nak shopping bebarang je dah makan maser dua tiga hari" balas
Cinderella.

"Oh pasal tu? don't u worry... i can help u on that" balas fairy godmother
"Camner?" tanyer Cinderella



Si fairy godmother pun amek sekeping buku yg dah lusuh, dia amek tongkat
hikmatnyer dan transform tu buku ke satu buku baru yg sangat tebal. Di
campakkannyer kepader Cinderella.

"Nak save time? Nah amek nie... Yellow Pages... let ur finger do the walking"


SEKIAN

Pengajaran : " Jgn nak berangan, kalo nak sesuatu bender tu kener usaha siket..
. jgn harap lah bleh jadik dgn serta merta"

2 komen dari peminat setia:

cik hijau purple VS nur faie said...

cindy yea .
btw , i lke the quote :
let's ur finger do the walking .

ROROI said...

buat pat-time jadi promoter yellowpages ea! haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez