dilema seorang pelajar

9:00 AM

pelajar baru

sekarang nie depa mesti duk pening kepala nak isi borang bagai. borang PTPTN la, borang asrama la, borang pendaftaran universiti la dan banyak lagi. belom lagi termasuk tang beratoq amik giliran nak buat medical checkup. dah la kena amik x-ray, amik air kencing, periksa satu badan dan macam2 lagi la.

tue baru kat klinik. belom lagi nak pikiaq beratoq kat bank lagi. nak bukak akaun untuk PTPTN. kalau ikut kebanyakan universiti bank islam jadi pilihan. tapi masalah pulak kena pergi BSN nak bukak akaun SSPN. naseb baek la depa ada masa sebulan lebih. kalau masa kami dulu seminggu jer yang dorang bagi untuk kami uruskan semua benda. ish3..

pelajar semasa

duk pikiaq camner nak atoq jaduai. pening kepala dibuatnyer. sebab nie first time kena atoq jaduai kelas sendiri. sebelum nie pihak UMP dah siap atoqkan untuk kami. tinggai pilih kelas ja. tetiba duk jadi lagu nie. dah la tak habaq awai2. kelam kabut dibuatnyer.

kalau ye pown nak ubah format baru, habaq awai2. bagi la taklimat dulu ke. nie tak. bagi semua maklumat melalui memo. dah la panjang berjela. nak baca pown pusing kepala. nak paham satu2. bila tak dapat jugak nak paham tak tau dah nak habaq kat sapa. aish..

pelajar graduate

apasal la pulak tarikh graduasi tetiba postpone. sian kat depa yang dah duk beli tiket bas, tiket kapal terbang satu family semata nak pergi majlis graduasi. tak kira lagi yang dah siap tempah bilik hotel. yela kena tempah awai nanti tak de tempat pulak nak tinggai. tak pasai2 kena kansel semua. Bazir duit ja.

*****************************

aish ada jer la cobaan dan cabaran. semoga aku kuat melalui semua nie. Ya Allah kuatkan hati aku untuk menempuh cabaran dan dugaan yang bakal menimpaku nanti Ya Allah. Amin..

cobaannnnnn..!!!!!

p/s: tengah aku duk tulis post nie, tetiba idea nak tulis dalam loghat utara keluar (tak dela utara sangat) dan kebetulan pulak tetiba roommate aku telefon. Duk bantai cakap kedah la dengan dia sebab dia orang aloq setaq. Hehehe..

You Might Also Like

3 komen dari peminat setia