tips untuk naekkan berat badan

1:37 AM

selalunya orang bagi tips2 untuk kuruskan badan. tapi aku nak bagi tips untuk naekkan berat badan. paling senang. lagi2 kalau korang memang jenis macam aku. pemalas dan kuat makan. 

senang sangat la. lagi senang kalau budak universiti. sebab pe. aku budak universiti jadi aku tau la. time cuti niela masa yang paling sesuai untuk amalkan tips nie. ape tips dia..??

hahahahahahahahaha..

senang jer. makan jela banyak2 masakan ibu. senang je kan..?? huhuhuhuhu..

motif aku buat post nie sebenarnyer nak menunjukkan yang aku dah bertambah gemuk. baru seminggu duk umah. kalau sebulan tak tau la camner. kerja aku tak abes2 makan.. makan.. dan makan.

petang semalam aku ngan family aku gi makan pizza kat jusco bukit tinggi. macam2 kitorang order. 3 jenis spagetti, 1 meatball cabonara, satu set pizza untuk 4 orang. kira banyak la kan untuk 4orang + seorang budak kecik yang makan. heeeeee~

makin tembam
bam bam
pizza selamat hari ibu..^_^

tapi aku sangat tak puas hati dengan service kat pizza hut jusco bukit tinggi nie. dahla bayaran service dia mahal. dekat sepoloh ringgit. layanan setakat camtue.

agakla kitorang dah habis makan baru nak serve soup. bukan ke soup tue pembuka selera kalau kat pizza hut. dah la plak tue bila tanye bila nak hantar soup, jawapan dia sekejap ye puan. masalah kalau sekejap nape orang yang baru sampai dah dapat soup dia..?? kitorang yang dah habis makan tak dapat2. 

kesian kat adik aku yang kecik. dahla tue favourite dia. emmm. last2 ibu aku ngadu kat manager dia. tapi yang tak boleh belah boleh pulak manager tue marah ibu aku. dia cakap sabar ye. ibu aku cuma tanye nape yang baru sampai dah dapat, tapi kitorang yang dah abis makan nie tak dapat2 lagi. manager tue marah ibu aku balik. dia kate nape tak mintak awal2. dahla suruh sabar. lepastue nak marah. 

aik ape hak dia nak marah ibu aku macam tue..?? sabar pe nyer kalau dah abes makan semua, tapi tak antar2 lagi. bukan dah cukup sabar ke tue..?? bukan ke pekerja2 restaurant kena amalkan etika customers always right. bengang la ibu aku dibuatnya. dah buat salah boleh pulak nak marah orang pulak kan. geram betol la.

ada tak sesapa yang tau katne boleh mengadu kalau benda2 camnie terjadi. kurang ajar punya manager. kalau pekerja boleh la ko marah2. nie customer pown ko nak marah. ape kes..??

memang kacau mood betol la. orang makan nak hepy2. tapi dorang bagi tension pulak. tau la ramai customer. tapi tak perlula sampai nak marah customer camtue. dah memang salah ko. adeih..

selamat hari ibu..^_^

You Might Also Like

4 komen dari peminat setia