Thursday, July 28, 2011

day-1 lagu yang anda dengar hari ini


lagu pertama yang aku dengar hari nie ialah lagu winter sonata. sebab malam tadi aku tengok cerita nie. agak ketinggalan. ramai yang dah katam cerita nie. aku pulak baru nak masuk episod 15.


cerita yang agak old skool berbanding cerita korea sekarang. tapi tetap the best. kalau korang perasan cerita korea dulu2. masa zaman kita sekolah2 dulu kebanyakannya cerita sedih. contohnya stairway to heaven dan winter sonata. tapi tetap best. kadang2 buat kita yang menonton nie terikut nak nangis jugak.

Bagaikan siang tiada mentari
Bagai malam tiada cahaya purnama
Tanpamu tiada erti hidup berdua
Ke akhir masa kau ku cinta

lagu winter sonata yang diolah ke bahasa melayu. tapi lagu kalau translate yang version korea

The truth is I want to forget it all
When I couldn't see you I realised you were my everything
When I want to smile, will you look at me and cry?
Which is my one hope that you can't do it at all
When I want you to look at me, will I fall apart?
No matter how you try to forget, can you forget?

walaupown tak paham bahasa korea, tapi bila dengar lagu tue dan dihayati betul2 boleh buat orang menangis. musik dia sangat indah.

From the Beginning Until Now...

3 komen dari peminat setia:

Diana @ bilakukatacinta said...

salam kenal...huhu..kalau tengok citer tu lagi sedih...

Goblogz said...

xpernah tgk pun winter sonata.. layan ultrman je

Lulu Caldina said...

blog ni dah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez