Tuesday, April 26, 2011

Segmen Review Dalam Review Akan Bermula!

ingat lagi aku ada join segmen pembawa wacana Segmen Review Dalam Review Bersama Pembawa Wacana
Wacanaku
klik pada banner untuk ke senarai blog yang join..

 sekarang baru aku paham ape motif segmen nie. aku bukan blogger hebat nak review blog orang. tapi aku akan cuba yang terbaik untuk melakukannya.


BLOG VS DIARY

blog vs diari...

first time masuk blog nie perkataan pertama keluar dari mulut atia "wow blog nie warne biru.. I like.. heeeeee~"

warne biru yang dia gunakan sangat menarik perhatian. sedap mata memandang. susunan widget dia pown sangat kemas. yang penting winnie the pooh tue sangat comel. hehehe. kalau tengok kat blog archieve dia banyak tajuk yang menarik minat atia untuk baca lebih lanjut. guna audacity untuk buat suara chipmunk..?? menarik2.. huhuhu..

tapi kalau boleh kat bahagian post tue background dia jangan disamakan dengan layout. sebab macam tak bebas nak tukar2 warne tulisan. sebab warna layout sangat terang. warna untuk link pown kalau boleh dihighlight supaya orang tau yang anda ingin bawa pembaca ke page yang lain. dan yang paling2 penting sebenarnya jangan guna shortform. sebab kadang2 orang tak paham shortform kita. ngeeee~

post paling menarik perhatian atia zaman PLKN part 1.. bila nak sambung part 2..?? heeee~


XTAWULA

c tukang karut..

blog kedua nie pulak tema dia warna putih. lambang kesucian gitu. huhuhuhu..

blog yang sangat simple tapi menarik. widget pown tak banyak. jadi tak lama loading untuk bukak blog nie. sangat2 kemas. tulisan pown jelas. disebabkan background putih, jadi tulisan nampak timbul kalau tukar2 warne. menarik..

cuma satu jela nak tegur. kalau buat post tue jangan panjang sangat. sebab kadang2 ada orang yang tak larat nak baca panjang2 dalam satu masa. sebab kadang2 banyak blog laen yang nak dibaca. jadi bazir jer kita tulis panjang2 tapi orang baca sekerat. cadangan atia buat part by part. jadi lagi banyak kali orang masuk blog kita.

post paling menarik perhatian atia ialah aku jadik pengacara! sebab banyak gambar makanan sedap2.. hehehehe..


BUKAN DIRIMU HANYA KU

bukan dirimu hanya diriku...

blog nie gabungan pink ngan biru. sangat comel. suke sangat ngan header dia. camner buat ea..?? buatkan leh tak..?? ngeeeeeee~

template sangat menarik. susunan widget memang mantap. pemilihan warna untuk tulisan pown menarik. jelas dan tak sakitkan mata. post2 pown menarik perhatian atia untuk baca. antarannya couple tue haram?? dan bila lelaki membebel.

tapi banyak post yang atia cuma baca sekerat jer. sebab atia jenis tak suka baca tulisan kecik2. sebab mata atia ada problem silau. jadi buatkan atia tak larat nak baca habis.

post paling menarik perhatian atia weekend datang lagi.. suka pemandangan air terjun tue..



fuhhhhhhhhh..!!!!!!! agak mencabar jugak meriview blog orang nie. bukan tugas senang. ape pown aku mintak maaf kalau dalam2 meriview ada buat hati mana2 orang tersinggung. ape yang aku review nie berdasarkan pendapat aku. terserah pada dorang nak ikut ke tak..^_^

tak sabar nak tunggu review dari mereka2 nie pulak..^_^

2 komen dari peminat setia:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hai...blogwalking tengok group lain wat review..hehe....

jom kenali saya dan ahli kumpulan 3 kat sini.. :)

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/segmen-susulan-review-sambil-berkenalan.html

GeminiGurlz said...

haloo... thanks 4 da komen... hehe..
pas exam kot buat plkn part 2... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez