biar betol..???

10:30 AM

penat2 jer bangun awal tadi. awal ke..?? tapi lecturer tak masuk kelas pown.

penat2 jer study untuk kuiz harinie. study ke..?? tapi tak jadi pown.

adoyai..!!!

tengah2 biol nie tetiba aku rasa betol ke aku kat sini sekarang..?? kat Universiti Malaysia Pahang. betol ke amik ijazah sarjana muda..?? rasa macam mimpi jer.


dulu masa kecik2 cita2 aku macam2. doktor la, model la, pilot la, pramugari la, bussiness woman la, cikgu la. lalalalala... ngeeeeeee~

tapi tak pernah lansung terlintas untuk jadi jurutera. atau dalam bahasa inggerisnya engineer. masa sekolah menengah dulu kalau masa subjek fizik memang aku tanam dalam2 dalam diri aku say no to engineer. tapi laen yang jadi sekarang. lagi 2 tahun insyaAllah aku akan grad dengan ijazah dalam bidang kejuruteraan. engineer tue.. heeeeee~

tapi yang pasti cita2 aku untuk masuk universiti tercapai. tue memang cita2 utama aku. siapa tak nak masuk universiti kan. sekurangnyer aku dah buat ibu ngan apak aku bangge bila orang2 duk tanye anak sulung dorang kat mana sekarang. hehehehehe..

semoga aku dapat habeskan pelajaran aku kat sini dengan jayanyer. tue la sebabnyer aku amik short sem. sanggup korban cuti demi mencapai cita2 baru aku sekarang. jurutera elektrik. insyaAllah.

doakan kejayaan aku ye kawan2..^_^

You Might Also Like

5 komen dari peminat setia

  1. short sem memang meletihkan..tp berbaloi

    ReplyDelete
  2. hehehee. biasalah tu. masa kecik2 bukan main banyak cita2. ahhaa. last2 semua cita2 yg kita nk tu xdpt. yang kita tak jangka tu yg dpt. hehee.

    tapi apa-apa pun berusaha yang penting. ada usaha ada lah hasilkan? hehe. good luck :)

    ReplyDelete
  3. eyfa: betol tue.. moga2 kita semua berjaya.. btw tq..^_^

    ReplyDelete
  4. no2. kalau boleh widget doraemon seblah kiri ni takpayah pun takpe. lagi menghalang readers utk bace (windows 7 kan laptopnya kecik. adik pakai yg tu la.) yg lain ok. loading laju je.

    ReplyDelete

Facebook Badge