mengidam ais kepal.. heeeee~

4:30 PM

tengah duk boring2 nie aku bukak la profile fb kawan2 yang aku kenal. ada yang shout kata teringin nak makan ais kepal. korang pernah makan tak ais kepal..?? 

bukan yang duk kepal2 salji dalam freezer tue ea. entah2 korang pernah buat tak. aku ngaku aku pernah buat. tapi rasa dia. alamak hanyir ikan kowt. eeeuuuuuuuuuuwwwww..


biasa la budak2 tak cukup umur. macam2 kerja bodoh nak dibuat. hehehe.. bila ibu aku dapat tau habes aku kena leter tak pasal2. heeeeee~

dulu kalau nak pergi sekolah agama aku akan melencong pergi rumah seorang pakcik nie. dia jual ais kepal depan rumah dia. memang favourite semua budak2 la zaman aku kecik2 dulu. harga pown seringgit jer.


ais kepal dulu2 ada dua perisa jer. gula hitam ngan gula merah. tapi aku suka mereka-reka. aku suka mintak pakcik tue letak sirap merah jer. lepastue letak susu. sedap sangat. rasa macam air bandung pown ye. huhuhu..


sekarang macam2 ada. warna pown dan macam2. perisa jangan cakap la. pelbagai. tapi susah nak jumpa la ais kepal kat pahang nie. lagi2 kat area pekan nie. lagi la susah.


bukan setakat warna je. macam2 jenis ada. kalau dulu kepal kat tangan atau dalam plastik jer. tapi sekarang dalam bekas warna warni pown ada. harga mesti mahal kan. ngeeeeeee~


tetiba teringin lak nak makan benda nie..>_<

You Might Also Like

9 komen dari peminat setia