Thursday, June 23, 2011

lisa surihani pelat "R"..????

korang pernah jumpa tak orang yang pelat huruf "R"..??


pelat "R" nie macam kalau dia sebut huruf nie sama ada akan jadi huruf laen ataupown dengung dia terlebih kasar. contoh curi jadi culi, carik jadi cayik, jernih jadi jerghnih. agak pelik kan. tapi tue la hakikatnya.

aku salah seorang budak yang pelat huruf "R" nie. masa sekolah dulu selalu je kena ejek. kawan2 aku suka buat aku terpaksa sebut perkataan yang ada huruf "R" nie. seksa kowt nak sebut. lepastue suka hati je gelakkan aku.

masuk sekolah menengah naseb baek tak ada orang duk mengejek pasal pelat aku nie. sebab aku sedaya upaya sorok. kadang2 kalau ada perkataan yang melibatkan huruf "R" aku akan cakap laju2. naseb baek dorang dapat tangkap maksud aku tanpa perasan sangat kepelatan aku.

masa PLKN pulak aku cuba temuduga untuk jadi ketua kompeni. cikgu suruh bagi arahan. aku pown sedaya upaya la meneran suara bagi kuat. dah ok dah. dengung semua dah perfect. tapi yang kacaunya sebutan "R" aku. cikgu cuba nak ubah. tapi nak buat cam ner. dah aku dari kecik lagi pelat. tak boleh nak ubah. heeeee~

masuk jer UMP baru aku tau rupanya ramai jer yang pelat huruf "R" nie. antaranya abang kat kafe KK5. dia sampai sebut oren jadi oyen. lagi teruk. sampai tak boleh sebut lansung. aku ingat aku yang paling teruk.

selain tue aku dapat tau Lisa Surihani pown pelat "R" jugak. adik beradik la kitorang nie rupanya. hehehe.


ape pown aku dah tak malu sangat kalau sebut "R" nie. lantakla orang nak kate pe. janji aku bahagia. hehehehe.

sape lagi yang pelat "R"..?? cepat ngaku. huhuhuhu..

"R" for rabbit.. heeeeee~

31 komen dari peminat setia:

shazhanis salika said...

ramai lagi yg pelat huruf R..terseksa giller bila na sebut..care kamoo na elak bg org dgr yg kamoo pelat R..same mcm sya lorh..hahah :)

Iffah Afeefah said...

entry terbaik

sokong

ramai sgt suke gelakkan

erm kdg2 rase down je kn

saba jela..y penting yakin pd dri

mrs redzuan said...

heheh. dah sama mcm lisa surihani so tak malu dah eh?

rara pinkmafia said...

alamak,tajuk entry nk dekat sama lah.haih~ si cantek pelat R.hehehe

gadis melayu said...

shazhanis salika: tue la.. x sgke lak ramai.. heeee~

miss ran: dulu down.. skrg dh x dh.. hehehehe..

mrs redzuan: tau xpe.. hihihihi..

Pak Syahot (sYaHir) said...

mostly, org utara yg pelat R...sbbnye loghat dorg mcm tu..utara jd utagha...

gadis melayu said...

rara pinkmafia: yeke.. sehati sejiwa kowt.. hehehe..

Pak Syahot (sYaHir): mmgla.. tp yg pelat R nie laen sikit dr sebutan org utara nie.. heeeeee~

hamzah ian said...

oh lisa ku...

gadis melayu said...

hamzah ian: siapakah..?? hehehehe..

anisyafrina said...

adik saya pun pelat R... buat tak tau je.. just be positif ok.. itu yang uniknya awak ^__^

Mr Rileks said...

sp akak sp adik nie? :D

gadis melayu said...

anisyafrina: tq.. terharu.. heeee~ ^_^

mr rileks: ofkoz la atia adik.. walaupown bdn lg besar tp umo lg muda dr kak lisa.. hehehe..

miss inna said...

inna pun pyh nak sebut huruf R nie. ingt la time kecik2 dulu memang selalu kena ejek sbb xpndai nak cakap R. sedih! nama penuh inna pun start dgn huruf R, so bila perkenalkan diri ,memang akan jd lain la bunyinya. tp sekarang tak lg la, okey da! alhamdulillah! ^^

gadis melayu said...

miss inna: kta srupa.. tp x sama.. hihi.. cmner leh elok.. ada rahsia pape ke..??

Goblogz said...

teringat kawan aku xleh sebut R, dia sebut aggghh aagghh. cam keldai pun ada.haha

bersama kak Es said...

sangat telus !!
setiap kelemahan , ada kelebihan tauuu. Setakat tak boleh sebut R dengan baik it's not a BIG prob :D

gadis melayu said...

goblogz: amboi.. terasa I tau x.. hehehe..

gadis melayu said...

kak es: betol3.. I like.. hihihi..^_^

Bidor said...

aku pun sama juga takleh sebut R..kecik hati juga bila kawan2 ejek..tapi bila Lisa yang pelat pun popular dan orang suka, aku jadikannya sbg 1 kelebihan diri..

lepas ni booleh tubuh group orang pelat R dekat fb..hehe

gadis melayu said...

bidor: nnti klu dh tubuh group tue jgn lupa ajk atia ye.. heeeeee~

anum_taec said...

kiut pe law cmtu..hihi..da lame xdgr org pelat r..hehe

Abszeen Picco said...

hu hu hu!!

princess_eryna said...

adik sy pun pelat R jugak...

soooooour said...

boleh praktis ni...try la praktis sebut betul2....

ash-tsukidate[dot]blogspot.com said...

akak, saya pon pelat R larg ^^
dah larg birthday sama 31 julai , pelat pon sama . hehehe :)

gadis melayu said...

x sangka ramai betul pelat R..^_^

ernarafiqa said...

sama la kita... aku pun pelat r gak.. puas kawan2 gelakkn aku seyh

WhoAmie ItisMei said...

individu yang pelat "R" nie sebenarnya individu yang hebat.. Termasuk ler aku.. Kakakaka...

WhoAmie ItisMei said...

Jom create kelab pelat "R"....

Nur Hazlin said...

aku dulu2 masa kecik pun pelat "r", mmg orang ejek la. pastu aku praktis tekan bunyi "r" tu, so bila cakap "r" tu mcm keras sikit. masuk je sekolah rendah pelat tu hilang sampai sekarang aku sebut "r" dah tkde masalah. cuba try test ;)

lola_cat[asparagus] said...

ak pon pelat R gak...sllu kene ejek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez