Sunday, July 17, 2011

cara baru sebar virus

tadi aku o9 jer terus dapat mesej dari sorang mamat nie. tak pernah2 lak mesej tetiba jer. mungkin nak tanye pasal geng basikal kowt. 

tapi pelik awat speaking lak. aku layan jela sebab ingat dia nak bergurau. lagi2 bila dia tanye "Wanna laugh" aku pown jawab la "quite " sebab aku nak tergelak buang tebiat ape mamat nie duk speaking lak ngan aku. nak tau lebih lanjut mesej baca bawah nie.



bila soalan aku dijawab dengan link pelik aku pown terus keluar cakap melayu. tapi dia tak balas. aku pown bukak la profile mamat nie. tetiba dia keluarkan shout bawah nie.


fuhhhh.. naseb baek tak klik lagi link bodoh tue. hampir je ingat link video basikal kitorang ke pe. rupanya virus. kesian kat dia. tak pasal2 kena hack. bukan effects fb jer. seluruh laptop dia terkena. agak serius jugak virus nie. jadi hati2 la korang ye..

alhamdulillah tak terkena..^_^

9 komen dari peminat setia:

POP said...

ahhaha..pttlah..bru ja Cik POP kena..nak kena lempang juga virus nie.tue arr pelik..ahahha..btw,thnxx...virus pla..ahhahahha

Tengku Nizam said...

nasib baek laa, huhu, macam2 cara nak pedajal orang ni ,huhu

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

O_o virus da pandai chatting

saya_arief said...

bahaya betol alam maya ni.

MiZz ShINcHaN said...

Sy bru je kne ptg td... klik gk la... t'kejut pun ye... pi, nsb baik sy de internet virus tahan virus tu... phewww... thx 4 da info... :)

John Rennoult [JR] said...

sye dah kne ari tuh.. hbis fb.. google chrome pun kne attc.. sekarang da slmt.. tpi vrs tu tgl lagi lam pc.. dan skg yg kne mozila plak.. tak tahu nak guna apew dah pas ni.. help........

Goblogz said...

haha lwk pun ada tp kena hati2.. virus akan masuk jika di beri peluang dan ruang

Freaky said...

x lama befday la die :D

...Minah BluR... said...

gile sungguh la! nseb bek awk tak klik kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez