Saturday, July 9, 2011

sky juice..???

aku: abang sky juice 1...!!!!
dia: wei sedap ke sky juice tue..??
aku: sedap wei.. nak ke..??
dia: boley la nak rasa gak
aku: abang sky juice lagi satu..!!!!

sekali abang tue datang bawak dua cawan air..

dia: apahal air kosong jer nie..??
aku: nie la sky juice..
dia: LOL..>_<
aku: hahahahahaha..

ramai yang tak tau sky juice nie ape. untuk pengetahuan yang tak tau sky juice sebenarnyer istilah laen untuk plain water. kira bahasa kiasan la. tak de la bila order nampak macam miskin sangat order air kosong jer kan.


tapi perkatan nie korang takkan jumpa dalam dictionary sebab bukan bahasa rasmi pown. cuma nama panggilan jer. so lepas nie kalau nak order air kosong kat tempat2 mewah jangan malu jangan segan. guna je istilah nie. konfem nampak bergaya. hehehehe..

suka order air kosong kalau makan kat luar..^_^

GRAPEVINE
Samsung Galaxy SII klik----> http://grpv.cc/wqm
nestle drumstik klik----> http://grpv.cc/xy2
Proton Inspira klik----> http://grpv.cc/wYo 
toyota vios klik----> http://grpv.cc/Ekw

7 komen dari peminat setia:

shiema sufian said...

perkataan untuk nmpk mewah -.-'

aleen aiden said...

halamak..besnye!alin xpnah jumpe pon bloger yg same birthdate..xaci2.hu3

SoLy SoLicious said...

haha...name pun sky juice

kotak bulat said...

heheh..dlu kb xtau sky juice ni ape..kne gelak je.. :P

Atiqah Sa'ahiry said...

lawak3..btul jugak mintak sky uice 2 kali, dapat dua gelas air kann..

bgusnya minum air kosong masa makan kat luar..

gadis melayu said...

shiema sufian: hahaha.. betol3..

aleen aiden: kebetulan.. heeeee~

SoLy SoLicious: ngeeeeee~

kotak bulat: skrg dh tau kan.. hihihi..

Atiqah Sa'ahiry: dh name pown sky juice.. huhuhu..

CikHaniBhulat said...

sky juice yang juicy...heehe..comel je nama kan...tp sedap sbb kurang manis..hahaha..hani xsuka minum air manis sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh blog

GengCyber.com

 

UMP blogger

banner 115×116

















kisah seorang gadis melayu Copyright 2009 Shoppaholic Designed by Ipietoon Image by Tadpole's Notez