day 23 - a picture of your favourite book

10:00 AM


novel pertama yang aku beli guna duit sendiri. mula2 nya aku beli novel nie sebab novel nie tebal. aku suka gila baca novel yang tebal2. sebab aku suka membaca sampai aku tertidur. kalau nipis aku macam tak puas baca.

novel nie laen dari yang laen. selalunya novel yang aku baca mesti tentang perempuan miskin yang ditindas. tapi novel nie mengisahkan seorang gadis yang bernama tengku aqilah yang dibenci oleh bapanya kerana bagi bapanya aqilah la punca kematian ibunya. 

disebabkan enggan mengorbankan aqilah yang masih dalam kandungan, ibunya bertekad tidak mahu menerima rawatan penyakit kanser nya. disebabkan itu ibunya meninggal dunia menderita penyakit kanser payu dara.

hidup aqilah sentiasa diselimuti oleh kebencian bapa dan kakak kandungnya. walaupown segala keperluan aqilah terjaga, namun dalam hati aqilah maseh merintih dan menagih kasih sayang dari bapanya. 

cerita nie sangat panjang sebab tue novel nie sangat tebal. nak tau sama ada aqilah bertemu atau tidak dengan kebahagiaan yang diinginkan, beli la buku nie kat kedai popular yang berdekatan. macam iklan kedai buku la plak. heeeee~

lafazkan kalimah cintamu..♥♥♥

You Might Also Like

3 komen dari peminat setia